REHBERLİK

LGS TAKTİKLERİ

8. Sınıf öğrencilerimiz rehberlik dersinde sınıf öğretmenleri ve okulumuz rehber öğretmeni eşiliğinde LGS taktikleri ile ilgili tatlı bir o kadar da verimli saatler geçirdi.

MESLEKİ OLGUNLUK VE MESLEK YÖNELİM ENVANTERİ

8 sınıf öğrencilerine okulumuz rehberlik birimi tarafından mesleki olgunluk envanteri ve holland mesleki yönelim envanteri uygulandı. Öğrencilerimizin mesleki yeterlilikleri ve uygulanan test sonucuna yönelik hangi meslekleri seçebilecekleri öğrencilerle konuşuldu. Merak ettikleri ve ilgi duydukları meslekler üzerine paylaşımlarda bulunuldu.

MOTİVASYON SOHBETLERİ

Okulumuz rehber öğretmen tarafından öğrencilerimize motivasyon sohbetleri ve rehberlik görüşmeleri düzenlenmektedir. Yapılan motivasyon sohbetlerinde öğrencilerimizin ihtiyaçlarına yönelik motive edici çalışmalar yapılarak öğrencilerin takibi yapılmaktadır.

VERİMLİ VE ETKİLİ DERS ÇALIŞMA

Okulumuz rehberlik birimi tarafından 5,6 ve 7 sınıflara sınavlar başlamadan önce etkili ders çalışmaları için verimli ders çalışma sunusu yapıldı. Öğrencilerin nasıl ders çalıştıkları ve günlük olarak tekrar yapmaları üzerine sorular soruldu. Yapılan etkinlikte ; Verimli çalışma nedir, Başarıya giden yolda etkili olan maddeler nelerdir,Hedef belirlemenin önemi ve aktif dinlemenin faydası,Tekrarın önemi, Motivasyon nedir ve motive olmak için neler gereklidir,Çalışma ortamı nasıl düzenlenmeli,Zaman yönetimi,Program dâhilinde çalışmanın avantajları, Ders çalışırken önemli ipuçları verilerek rehberlik saati tamamlandı. Öğrencilerin soruları cevaplandırılarak etkinliğe son verildi.

YENİ SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRMESİ

Okulumuz rehberlik birimi tarafından 8 sınıflara yeni sınav sistemi anlatıldı. Öğrencilerin merak ettikleri sorular cevaplandı. Kaygıları ve motivasyon süreçleri hakkında konuşuldu. Yapılan rehberlik etkinliğinde öğrencilere;

Teog’un yerine gelen yeni sistem, Yeni sınav sisteminin içeriği,Liseye girişte sistem nasıl işleyecek, Sınava girmek isteyen öğrencileri nasıl bir süreç bekleyecek, Nitelikli liseler hangileri olabilir,  Sınava girmeyen öğrencilerin yerleştirmesi nasıl olacak, Konulara nasıl çalışılmalı ve Yeni sistemin teog sınavından farkı nedir? Öğrenciler ile rehberlik saati yapıldı.